92755
Kategoriler

(1) Menü Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  Menü tasarımı

yaparken dikkat edilmesi gereken hususlardan başlıklar halinde bu yazımızda bahsedeceğiz, sonrasında bu başlıkları detaylı olarak inceleyeceğiz.
 
 
  Bir menü yaptırmaya karar verdiğinizde öncelikle menü listesinin doğru bir şekilde hazırlanması gerekmektedir. Liste hazırlandıktan sonra menü dizaynı için firmanızın konseptine en uygun menü tasarımını belirlemek gerekmektedir.

  Biz firma olarak müşterilerimiz için menü yaptırmaya karar verdiklerinde, en uygun menü dizaynı müşteri konseptine göre hazırlamaktayız. Menü dizaynı ve menü tasarımı yapılırken görseller ve sunumları muhakkak en önemli faktörler arasındadır. Seçilecek görseller ve hatta yazı karakterleri menü tasarımı ve menü dizaynıdaki müşterinin ilgisini çekecek kolay anlaşılır olmalı hazırlanan menü tasarımında basıma geçmeden önce menü modeli konsept ve müşteri profiline göre seçilmelidir menü tasarımı fiyatları nda yapılan yanlış tercihler işletmelere gereksiz maliyet yükü  getirdiğini bir çok işletmede görmekteyiz.

  Gereksiz sayfa ve ebat kullanımı menü tasarım fiyatını doğrudan etkilediği gibi işletmenin fazla harcama yapmasının yanı sıra müşteri içinde kafa karıştırıcı olup seçim yapmasını zorlaştırmaktadır menü tasarımı  yapılırken müşteriyi bilgilendirecek satın almasını çoğaltacak detaylara dikkat edilmesi gerekmektedir. Örneğin bir tatlı sayfasının menü dizaynı yapılırken yanında satmak istediğimiz bir kahve çeşitini de o sayfada belirtmekte fayda vardır. Hazırlanıp kullanmaya başladığımız menüleriniz kullanım ömrü yanı sıra hijyenik açıdan kullanım süresini belirleyip doğru zamanda fiyatların değişim ve sezon açılışı gibi unsurları göz önüne alıp menülerinizin kullanım süresini önceden planlamakta fayda vardır.

  Şimdi genel olarak yazımızda bahsettiğimiz detayları önce sıralayıp sonrasında madde madde inceleyelim. Menü Tasarımı ve menüyü dizayn ederken menü tasarım fiyatlarını belirleyen en doğru süreci şu şekilde aşamalandırabiliriz;
  1. Menü Listesi Oluşturulması
  2. Menü Dizaynı ve Menü Tasarımı
  3. Görseller ve Sunum Seçimi
  4. Menü Modeli
  5. Gerekli Bilgiler 
  6. Menü Bakımı ve Kullanım Süresi

 

Resim
X